ECDL – European Computer Driving Licence

29 mai 2019  LICEUL TEORETIC, ZIMNICEA

Felicitări elevilor care au primit astăzi Permisele ECDL PROFIL BAC și ECDL STANDARD, după cele 7 sesiuni de pregătire și examinare pentru a promova cu succes aceste examene.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 100 de ţări şi numără până în prezent peste 15 milioane de persoane înregistrate în program.

În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de instruire şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării, printre care se numără și Liceul Teoretic Zimnicea, unde doamna profesor Tanța Zârnea este coordonator centru și examinatori profesorii : Georgescu Victoria – Ileana cu Zârnea Tanța

Liceenii sunt încurajați să opteze pentru instruire și certificare IT la standard internaţional, în situaţia în care, astăzi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face faţă cerinţelor de pe piaţa muncii. Dovedirea competenţelor digitale şi încrederea în propriile abilităţi pot fi asigurate doar prin obţinerea unei certificări cu recunoaştere globală.

                        Având deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competenţe digitale.

 

Prof. Tanța Zârnea

 

2019-05-30T12:56:03+02:00