Concurs de geografie

              În data de 22.02.2019 s-a desfășurat Concursul de geografie ,,Geoinfovirtual”, organizat de Liceul Teoretic de Informatică ,,Grigore Moisil” și Liceul Teoretic ,,Al. I. Cuza’’, ambele din Iași. Concursul este înscris în Calendarul competițiilor naționale al  M.E.N., la categoria Competiții școlare interdisciplinare și trasdisciplinare fără finanțare, poziția 106, pagina 10.

           Scopul concursului este de a trezi interesul elevilor pentru studiul geografiei, dar mai ales interesul pentru competiție și performanță. Noutatea este faptul că acest concurs dă posibilitatea elevilor să-și verifice cunoștințele geografice utilizând abilitățile digitale, în contextul societății moderne informaționale și supertehnologizate.

           Liceul nostru a fost reprezentat de trei elevi: Calotă Alexandra Cristina din clasa a IX-a A, Grasu Alexandru Robert din clasa a X-a A și Liseanu Florentina Daniela din clasa a XII-a A. În cadrul acestui concurs participanții au avut la dispoziție două ore pentru a răspunde la 90 de itemi cu alegere multiplă, în majoritate fiind însoțiți de un suport grafic sau cartografic. Itemii au vizat cunoștințele privitoare la Univers, Sistemul Solar, Reprezentarea suprafeței terestre, Relieful terestru,  Geografia statului, Geografia populației și așezărilor umane, dar și cunoștințele privitoare la Geografia României și a Europei.

            Având în vedere că a fost  prima participare la acest concurs, ne putem declara mulțumiți de rezultatele obținute: mențiune de către  Calotă Alexandra Cristina și premiul II obținut de către  Grasu Alexandru Robert. 

              Felicitări elevilor participanți și rezultate cât mai bune la ediția 2020!

 

prof. Eugen Mărunțelu

2019-03-04T10:05:18+02:00