European Computer Driving License – ECDL

La Liceul Teoretic din Zimnicea

Permisul European de Conducere a Computerului – ECDL –  este  cel  mai răspândit standard intenațional de certificare a abilităților de utilizare  a  computerului, fiind recunoscut în Uniunea Europeană drept certificat de formare profesională, precum și în alte 275 de state ale lumii.

Liceul Teoretic  Zimnicea este un liceu privilegiat, deoarece în anul 2018 se împlinesc 10 ani de la crearea și funcționarea  Centrului de Pregătire, Testare și certificare acreditat ECDL,  iar acești frumoși elevi sunt a 10-a promoție de absolvenți a programului ECDL.

Programul de pregătire și testare ECDL la Liceul Teoretic Zimnicea are două componente:

  • ECDL Profil Bac, unde certificarea se face doar pentru a  se echivala examenul de competențe digitale de la bacalaureat
  • ECDL Standard, unde certificatul ECDL este certificat de formare profesională

Pe 6.06.2018  au primit certificatele de Competențe Digitale a 10-a promoție de absolvenți ECDL

Absolvenții Programului De certificare European ECDL din anul școlar 2022-2023

14 IUNIE 2023 LICEUL TEORETIC, ZIMNICEA

Felicitări elevilor care au primit astăzi Permisele ECDL PROFIL BAC și ECDL STANDARD După cele 7 sesiuni de pregătire și examinare pentru a promova cu succes aceste examene.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 100 de ţări şi numără până în prezent peste 15 milioane de persoane înregistrate în program.

În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de instruire şi testare acreditate pe întreg  teritoriul ţării,printre care se numără și Liceul Teoretic Zimnicea, unde doamna profesor Tanța Zârnea este coordonator centru , responsabil cu pregătirea elevilor pentru susținerea examenelor ECDL și professor examinator alături de doamna professor Georgescu Victoria-Ileana.

Liceenii sunt incurajati să opteze pentru instruire şi certificare IT la standard internaţional, în situaţia în care, astăzi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face faţă cerinţelor de pe piaţa muncii. Dovedirea competenţelor digitale şi încrederea în propriile abilităţi pot fi asigurate doar prin obţinerea unei certificări cu recunoaştere globală.

Cu  Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competenţe digitale.

Absolvenții Programului De certificare European ECDL din anul școlar 2020-2021

PROGRAM DE PREGĂTIRE ȘI EXAMINARE ECDL

ECDL în România

ECDL în învățământul superior din Europa

LICEUL TEORETIC ZIMNICEA este Centru de Testare Acreditat ECDL

Liceul Teoretic Zimnicea