In perioada 10-13 Ianuarie, am participat alaturi de alti 20 de traineri de debate la un Training of Trainers incredibil. Cu finanțare din Erasmus și know-how din rețeaua internațională de traineri IDEA a fost creat un program de training intens de 21.5h care a îmbinat învățarea activă cu practica și a pus bazele unei comunități frumoase de traineri.
Pentru ca a fost o experienta , care pentru mine ca trainer al clubului de debate Zimnicea, ca arbitru care interactioneaza continuu cu debateri , pe care este dator sa ii ajute sa evolueze, dar si ca om ,vreau sa ii multumesc lui Adrian Malaies Popescu , pentru invitatie si pentru organizarea extraordinara a evenimentului. De asemena vreau sa ii multumesc lui Nae Sovaiala pentru TOT ceea ce inseamna acest proiect si pentru oportunitatea oferita atat noua , trainerilor , cat si debate-ului romanesc de a evolua si de a atinge performante(in TOT ce ar insemna asta), Master trainerilor Radu Tiganas si Dan Sima( trainerii albastrilor ), precum si colegilor mei dragi, oameni minunati, care sunt dedicati miscarii de debate din Romania si copiilor , pe care ii antreneaza.
Asta spune Nae Sovaiala despre noi si acest proiect”Vreau să îi felicit pe participanți pentru efortul colosal de interiorizare pe care l-au depus pe parcursul zilelor. Unii dintre voi v-ați luat timp din sesiune, alți sunt azi la școală, predând, de la 7 dimineața. A fost un training deosebit de complex și dificil în care nu rar au existat momente de ieșire din zona de comform. Ați făcut o treabă excelentă și mă bucur că am avut șansa să vă văd pe toți și să mă încarc din flacăra voastră de a da mai departe. Mai mult decât atât, această energie a văzut-o și Jakub – directorul de training din Slovakia căruia i-ați pus niște întrebări tare inspirate la Q&A. „-emotionant pentru mine.”Acest eveniment a fost finanțat de programul Erasmus+ al Uniunii Europene și face parte din eforturile de creștere a calității trainingului de debate finanțate de Romanian American Foundation.”(Nae)
Promit sa dau mai departe TOT ceea ce am invatat aici si nu numai, sa ma implic in continuare si sa-i ajut pe copiii mei si nu doar pe ei sa evolueze si sa mentina vie miscarea de debate.De asemenea ii voi invata si pe ei sa dea mai departe ???