Ce a reprezentat bacalaureatul ?

Sintagma „examenul maturității” nu este deloc una întâmplătoare, ci reflectă ceea ce înseamnă, cu adevărat,  bacul. Este o experiență necesară pentru maturizarea fiecăruia și un prag important, care ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să ne dezvoltăm cultura generală și să învățăm să facem față unor situații mai stresante. Pentru mine, bacul din acest an a însemnat provocarea de a fi constant în pregătire și de a lucra la minusurile mele cât și posibilitatea de a fructifica ceea ce am dobândit, din punct de vedere cultural și intelectual, de la profesorii mei.

Clasa a XII-a A

Negru Vlad

Bacalaureatul a fost o provocare?

“Am trecut printr-o perioada grea care ne-a marcat pe toți și cu toate astea bacalaureatul a fost o reușită pentru foarte mulți elevi. 

Am avut emoții, mi-a fost frică, dar am avut cu toții norocul să fim instruiți de o echipă bine pregătită.

Pentru mine, examenul de bacalaureat a însemnat ambiție, muncă, implicare și totodată m-a învățat să îmi stăpânesc emoțiile și să fiu devotată celor trei materii pentru care am lucrat cu ajutorul profesorilor 4 ani de zile.

Mulțumesc profesorilor care au avut răbdare cu noi în toată această perioadă și au reușit să ne motiveze să învățăm pentru examenul ce avea să fie treapta dintre adolescență și maturitate!”

Clasa a XII-a A

Căpățână Florentina

Ce a reprezentat bacalaureatul pentru tine?

Examenul de bacalaureat, pentru mine, a fost oportunitatea de a-mi demonstra cât de mult pot lupta pentru a-mi îndeplini un vis. Deși acest examen s-a desfășurat în condiții diferite față de anii precedenți, consider că abia anul acesta și-a luat în serios rolul de „examen al maturității” deoarece fiecare elev a trebuit să învețe atât pentru examen, dar și despre cum să se protejeze, cum să facă față situației, ș.a.m.d.. Sunt mândră de rezultatele pe care le-am obținut iar, pe această cale, țin să le mulțumesc domnilor profesori care m-au ajutat să trec cu bine de această perioadă. Felicit toți elevii ce au susținut acest examen și le doresc mult succes generațiilor viitoare.

Clasa a XII-a B

Sturz Elena Alexandra

Examenul de bacalaureat a fost o etapă importantă pentru tine?

Examenul maturității este o etapă importanta din viața oricărui elev și sunt fericit că am trecut-o cu bine. Condițiile de anul acesta au făcut ca bacalaureatul sa se desfășoare într-un mod diferit fata de ceilalți ani, dar consider că aceste piedici ne fac mai puternici. Le urez succes generațiilor următoare la acest examen care reprezintă trecerea într-o altă etapă a vieții.

Clasa a XII-a B

Pană Laurențiu Sergiu

Ce a reprezentat pentru tine examenul de bacalaureat?

Examenul de bacalaureat a reprezentat pentru toți liceenii un moment important încărcat de emoție ce ne-a determinat să privim cu nostalgie spre trecut și cu încredere spre viitor, deoarece a marcat sfârșitul unei etape și, în egală măsură,începutul unei alte perioade din viața noastră. Fiecare a simțit emoția acestui examen care ne-a deschis orizonturi largi de cunoaștere și a venit în întâmpinarea pasiunilor și năzuințelor noastre. Vreau să felicit toți absolvenții de anul acesta care au reușit să-și îndeplinească visul și le doresc tuturor liceenilor mult succes și încredere în forțele proprii,pentru că atunci când îți dorești cu adevărat ceva, nimic nu te poate opri din drumul tău!

Bianca Iordan, o fosta eleva în căutare de absolut.

Clasa a XII-a B

Iordan Bianca

Ce te-a motivat cel mai mult?

“Bună ziua! Mă numesc Mincu-Simion Daniel și sunt absolvent al  clasei a XII-a E, clasa cu profil sportiv. Având în vedere faptul că fără examenul de bacalaureat nu pot să-mi continui studiile, a trebuit să mă motivez să învăț pentru acesta. Deși multă lume spune că în clasa cu profil sportiv nu se învață și nu se ia bacul, eu am reușit sa promovez acest examen chiar cu o notă frumoasă, demostrându-le tuturor că se poate!”

Clasa a XII-a E

Mincu - Simion Daniel

Calendarul activității de vizionarea lucrărilor scrise la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2020

  • Locația pentru vizualizarea lucrărilor: Inspectoratul Școlar Județean Teleorman;
  • Programul vizionărilor: în data de 16 iulie 2020, în intervalul orar 10:00 – 13:00.

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiunea iunie-iulie

Liceul Teoretic Zimnicea va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii Bacalaureatului cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

ANUNȚ!

Eventualele contestații se depun la centrul de examen nr. 505 LICEUL TEORETIC ZIMNICEA sau pot fi transmise și prin email la adresa contestatii@liceulzimnicea.ro

03 iulie 2023 între orele 12.00 – 18.00

Cererile de contestație sunt tip și se depun pentru fiecare probă/disciplină scrisă și semnată personal de candidați, având asupra lor obligatoriu cartea de identitate.

În cazuri excepționale, cererile pot fi completate de către tutorele legal având asupra sa obligatoriu procură notarială.

ATENȚIE!

Cererile care nu sunt trasmise în intervalul orar de mai sus sau NU sunt semnate, NU VOR fi luate în calcul.

Cerere_contestatie_LTZ –   

IMPORTANT

Examenul național de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011 (aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.799/2010), şi cu prevederile ordinului de ministru atașat (modificat prin ordinul de ministru nr. 4.307/21.05.2020 + anexă: calendar).

ANUNȚ

Înscrierile pentru examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2020, se pot face și la secretariatul Liceului Teoretic Zimnicea, din str. Turnu Măgurele, nr. 1A, în perioada 03 – 10 iunie 2020, intervalul orar 09.00 – 12.00.

Bacalaureat 2020

Bacalaureat 2020-sesiunea iunie-iulie

  • Proba E)a): 22 iulie 2020- proba scrisă – Limba și literatura română
  • Proba E)c): 24 iulie 2020- proba scrisă – proba obligatorie a profilui
  • Proba E)d): 25 iulie 2020- proba scrisă – proba la alegere a profilui și a specializării
  • Afișarea rezultatelor: 30 iulie 2019- până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00)
  • 01 iulie 2020 depunerea contestațiilor (orele 08.00 – 12.00)
  • Rezolvarea contestațiilor: 01 – 04 iulie 2020
  • Afișarea rezultatelor finale: 05 iulie 2020

Legislație

În perioada 3 – 10 iunie, candidaţii la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, completează și depun/transmit prin mijloace electronice/poștă  documentele-tip de înscriereprevăzute în procedura aprobată de Ministerul Educației și Cercetării.

Documente necesare înscrierii:

1) Cerere tip – download;

2) Copie CI;

3) Copie certificat de naștere;

4) Copie foaie matricolă (pentru promoțiile anterioare);

5) 2 fotografii mărimea 3/4;

(1) Accesul candidaţilor în centrul de examen la competențe – bacalaureat 2020

(2) Preşedintele comisiei din centrul de examen semnează o comisie de control, formată din minimum două cadre didactice (dintre asistenţi sau membrii comisiei) şi personalul de pază de la intrarea în centrul de examen.

(3) Candidaţii sunt atenţionaţi să citească extrasele din Metodologiea afişate pe uşa sălii de examen şi să nu staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute;

– candidaţii care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora.

ANUNȚ!

Bacalaureat 2020, sesiunea iunie – iulie

 

Accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise se face pe bază de carte de identitate în intervalul 07:30 – 08:30.

Arhive

Sesiune specială pentru candidații afectați de COVID-19!

Pentru elevii care au fost afectați de pandemia de coronavirus se va organiza o sesiune specială a Bacalaureatului. Astfel, Ministerul organizează o etapă specială care se adresează absolvenților de liceu care au fost în izolare, carantină sau care au prezentat valori ale temperaturii corpului peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care nu au putut finaliza probele scrise în sesiunea din iunie. Sesiunea specială a Bacalaureatului are loc între 7 și 12 iulie.

PENTRU SEMNALAREA NEREGULILOR APĂRUTE ÎN ORGANIZAREA ȘI DERULAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2020

ȘI A EVENTUALELOR FAPTE DE CORUPȚIE ACCESAȚI SITE-UL:

http://www.educatiepentruviitor.edu.ro

SAU APELAȚI:

TELEFONUL VERDE AL INSPECTORATULUI ȘCOLAR

0800816247 – TELEFON GRATUIT

TELEFON VERDE NAȚIONAL

0800801100 – TELEFON GRATUIT